Ormebehandling ved utenlandsreise til Sverige

Ved innreise fra Sverige er det fra 1. mai 2013 et krav om at hunder skal følges av et gyldig dyrepass. Da må hunden være id-merket. Hunden skal også være behandlet mot revens dvergbendelorm (Echinococcus multiocularis). Denne behandlingen skal attesteres av veterinær i passet. Behandlingen skal være gitt mellom 24 og 120 timer (1-5 døgn) før innreise til Norge og må utføres i Sverige (nytt fra 1. januar 2017).

Ved regelmessig reise kan kjæledyret behandles hver 28. dag eller oftere, da denne type innvollsorm starter å spre smitte 29 dager etter at kjæledyret er smittet. For å følge denne regelen må hunden være behandlet minst 2 ganger med mindre enn 28 dagers mellomrom før første innreise til Norge. Dersom du ønsker å avslutte den jevnlige behandlingen er det viktig at dyret behandles en siste gang etter siste innreise til Norge. Denne behandlingen må da skje innen 28 dager etter forrige behandling.

For reise med flere enn 5 hunder per person i reisefølget gjelder andre regler. Dette finner du mer om i Mattilsynets veileder: Slik reiser du med kjæledyret ditt

Katter må ha id-merking og pass for å kunne reise fra Sverige til Norge. For ilder er det ikke krav om pass, men de må være id-merket.

Husk at det er du som eier som er ansvarlig for at gjeldende regelverk blir fulgt. Vi anbefaler derfor alle som reiser med dyr å besøke Mattilsynets hjemmeside for å holde seg oppdatert på de enhver tid gjeldende regler.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *