Ormekur

Ormekur til hund er i dag reseptbelagt i Norge.

 

Spolorm er den vanligste innvollsormen hos hund i Norge. Spolorm ligger ofte i en slags dvaletilstand hos voksne hunder og tisper kan smitte valpene under drektigheten eller via morsmelken. Siden valper under 6 mnd. kan bli systemisk syke av innvollsorm pga. uferdig immunsystem bør valper behandles rutinemessig før de forlater oppdretter. Første behandling bør skje ved 3 ukers alder, og deretter med 2 ukers intervall fram til 7 ukers alder for å unngå utvikling av voksne egg-produserende individer i tarmen, og utskillelse av store egg-mengder til miljøet. Ammende tisper kan behandles samtidig med valpene.

 

Utover dette skal man kun behandle når parasitter er påvist. Friske voksne hunder får ikke rekvirert ormemiddel uten at det er levert inn en 3 dagers avføringsprøve med påvist parasittforekomst. Unntaket er ved utenlandsreiser.

 

Avføringsprøver analyserer vi på vår egen lab, og det kan være en fin huskeregel å levere en avføringsprøve samtidig med den årlige vaksinen for å undersøke om hunden har orm eller ikke.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *